Noutăți
Conferința pedagogilor de închidere a Școlii de iarnă, organizată de AGIRoMd la Liceul AȘM
- 21/01/2018
- Posted by: Dorin Puscasu
- Category: Educație
Aprecierea proiectelor realizate de profesorii din republică, membrii Asociației învățătorilor, a avut loc la Liceul AȘM la 21 ianuarie 2018. Au fost evaluate activitățile proiectelor educaționale și a cursurilor de formare din perioada 5-21 ianuarie 2018, cu genericul „Managementul proiectelor de parteneriat educațional” – un eveniment important de dezvoltare profesională pentru a cei 99 de membri care s-au implicat cu mare interes. Au fost organizate discuții și aprecieri despre managementul proiectelor, comunicarea eficientă, proactivitate, managementul resurselor umane, promovarea imaginii profesorului în comunitate și altele.
La Conferința de închidere, drept invitați special, au fost experții în diverse domenii, precum
dr. Mariana Marin, președintele AGIRoMd., dr. hab. Goras-Postica Viorica, expert Pro-Didactica, Denis Rosca, etitor, autorul ”Cărții de aur a R. Moldova și a Basarabiei”;Doru Curoşu, Trainer internațional; Vladimir Bolea, președintele Asociației ”Lumina cunoașterii”, Andrei Spinu, antreprenor, precum și alții.
Reflecție despre implicarea în proiect (Olga Balanici, profesoară, mun. Bălți) ”Despre impactul activităţii de formare asupra competenţelor mele personale şi profesionale, inclusiv beneficiile de inițiere a unui proiect educațional se va realiza prin faptul că ma ajutat să-mi îmbogăţesc şi să-mi dezvolt continuu cunoştinţele în aria mea profesională, m-a încurajat să adopt o abordare mai reflexivă asupra modului în care transmit informaţiile, să-mi perfecţionez cunoştinţele în următoarele subiecte: Managementul general și strategic al unui proiect de parteneriat educațional. Regulamentul de organizare: argument, obiectiv general; obiective; grupul ţintă, partenerii proiectului, durabilitatea, factorii de risc.
Prin schimbul de experienţe cu ceilalţi participanţi la curs, mi-am actualizat cunoştinţele referitoare la alte proiecte de success din țara noastră, îmi voi dezvoltă perspectivele de parteneriate educaționale asupra educaţiei adulţilor, educaţia trebuie să fie accesibilă oricui şi trebuie să cuprindă nu doar cunoştinţe, ci trebuie să includă şi dezvoltare personală şi interdisciplinară, utilizare TIC la modul cel mai desfășurat.Vreau să remarc în mod deosebit calitatea cursului, care a fost gratis, seriozitate cu care au fost abordate toate sesiunile de formare, profesionalismul formatorilor și comunicarea excelentă cu responsabilii”.
PAVEL CERBUȘCA,
formator național, vicedirector LAȘM.