Noutăți
Activități de mentorat: De la elev la elev
Încă din antichitate educația era înțeleasă ca o activitate a tuturor: atât a celor care învață, cât și a celor care sunt învățați. De exemplu, Platon definea educația ca fiind „arta de a forma bunele deprinderi sau de a dezvolta aptitudinile native pentru virtute ale acelora care dispun de ele.”
Mai târziu, pedagogul ceh Johann Amos Comenius, considera că ”la naștere, natura înzestrează copilul numai cu semințele științei, ale moralității și religiozității, ele devin un bun al fiecărui om numai prin educație”.
Rezultă că în concepția acestor mari gânditori, educația este o activitate de stimulare a acestor „semințe”, și implicit, de conducere a procesului de umanizare, omul ”nu poate deveni om decât dacă este educat”.
În viața cotidiană, educația a început să capete ușor-ușor mai multe dimensiuni, nu doar fiind o misiune a dascălilor, dar și în rândul elevilor, care vin mereu cu idei ingenioase și constructive cum poate fi reanimat procesul educațional.
Astfel, elevul clasei a X-a ”B„, Sebastian Stratulat, în perioada carantinei ”Covid 19”, a decis să vină în ajutor colegilor săi și a inițiat un concept extraordinar, și anume: de organizare a mentoratului online, care a fost foarte binevenit multor elevi de la LTR ”Aristotel”.
Proiectul numit ”De la elev la elev” (E.L.E.) a fost pus în aplicare prin intermediul platformei de comunicare online Discord. Până la momentul actual au fost realizate câteva mentolate, de exemplu la matematică pentru clasele cu profil real, de către mentorul Negru Mihai (elev al clasei a XI-a ”B„). Dar acesta este doar începutul.
Le urăm moderatorilor și mentorilor mult succes și cât mai multe idei creative în realizarea ideilor și în creștere profesională”.
P.S: Doritorii de a se alătura mentoratelor sunt rugați să contacteze moderatorii prin Messenger, Stratulat Sebastian sau Țurcan Vlada.
Țurcan Vlada,
co-fondator al proiectului ”E.L.E”, eleva clasei a XI-a „C”